Joan Gilart, contrariat perquè “s’assenyali” Alpicat amb el toc de queda, diu que és “una mesura que costa d’entendre”, i defensa que al poble “les coses s’han fet bé” — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Notícies / Joan Gilart, contrariat perquè “s’assenyali” Alpicat amb el toc de queda, diu que és “una mesura que costa d’entendre”, i defensa que al poble “les coses s’han fet bé”

Joan Gilart, contrariat perquè “s’assenyali” Alpicat amb el toc de queda, diu que és “una mesura que costa d’entendre”, i defensa que al poble “les coses s’han fet bé”

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, ha valorat avui la decisió de la Generalitat segons la qual ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aplicar el toc de queda entre la 01.00 i les 06.00 hores en 158 municipis de Catalunya, entre ells Alpicat.

Gilart ha començat dient que es tracta d’una mesura que “costa d’entendre”, perquè és “estadística total”. “A partir d’aquí, et sents una mica assenyalat, perquè és l’únic lloc de Ponent afectat”, ha lamentat l’alcalde, que ha afegit que “pensem, a més, que és una mesura que no ajudarà a abaixar els nivells de contagi”.

Malgrat tot, Joan Gilart ha dit que “l’acatarem i la complirem, com no pot ser d’altra manera”, però ha volgut remarcar que “a Alpicat les coses s’han fet bé. A les dades que tenim, els focus de contagi venen de l’exterior, són externs, de diferents activitats que s’han pogut fer al país des de Sant Joan cap aquí. Hi ha municipis que fins i tot doblen les nostres dades i no s’han vist afectats per la mesura. Si parléssim de municipis de menys de 5.000 habitants, hi hauria molts municipis que estarien en aquestes dades”, ha precisat. A més, ha dit que és un contrasentit que en pobles veïns no s’apliqui el toc de queda: “No s’entén que a 1 quilòmetre en cotxe o a 5 minuts caminant, ja no passi res”.

Per tot plegat, el que ha demanat Joan Gilart és que, més enllà de mesures, s’extremin les precaucions: “El que hem de fer és anar encara amb més de compte. Penso que a Alpicat les coses s’han fet bé. No bé, molt bé. I podem lluir bandera d’això, perquè hem fet activitats culturals, esportives i lúdiques, i hem vist que les dades han estat molt bones, perquè s’han fet molt bé. A partir d’aquí, el missatge ha de ser de cautela i de cura, perquè el nombre de contagis està creixent. Hem de vigilar, a Alpicat i a qualsevol municipi de les nostres contrades”.

L’alcalde també s’ha referit a com s’implementarà el toc de queda: “És impossible poder controlar això amb efectius policials. Les dotacions de Mossos que tenim al Segrià són les que són, els agents municipals que tenim aquí són els que són. A partir d’aquí, és la ciutadania la que ha de tenir cura de fer el que toca”, ha afegit.

  • Compartir